Kajakuthyrning, Kristineberg i Stockholm      
                                                                         
 

Här presenteras ett antal turer som med fördel kan paddlas från vårt kajakcenter i Kristineberg. Tänk på att dessa turer passerar över farleder - så se upp för båtar och fartyg!


Turförslag

Kungsholmen runt
En riktig klassiker, passar bra som kvälls- eller halvdagstur. Lämpliga rastställen är vid Smedsuddsbadet, Karlbergs Slott eller om ni gör en avstickare och paddlar över till Långholmens Strandbad. Tänk på att sjön lätt blir gropig på Riddarfjärden när vinden ligger på. Vill man hålla ut varvet så rundar man även Långholmen och Essingeöarna.
Distans: 10 km

Karlbergskanalen
Passar bra för nybörjare eller om det blåser mycket och man vill hitta lite mer skyddade vatten. Lämpligt rastställe är vid Karlbergs Slott. Håll er på högersidan och se upp för turistbåtarna.
Distans: 8 km

Långholmen runt
En lite kortare tur. Fin paddling i kanalen mellan Långholmen och Södermalm. Lämpligt rastställe är vid Långholmens strandbad.
Distans: 5 km

Södermalm runt
En lite mer avancerad tur som kräver två slussningar (Kar-Johan Slussen och Hammarbyslussen). Det är inga problem att slussa med kajak, och det kostar inte någonting. Det kan vara stökig paddling vid Stadsgårdskajen på grund av alla båttrafik. Efter Hammarbyslussen kan vi rekommendera ett fikastopp på "Nyfiken Gul" som ligger strax efter Eriksdalsbadet.
Distans: 16 km

Stockholm - Drottningholm
En lite längre tur som passar bra som heldagstur. Öarna mellan Fågelön och Kärsön saknar bebyggelse och kan vara trevliga att rasta på, men det finns även flera bra platser längs Kärsön att stanna på. Vid Drottningholmsbron finns en brygga där man kan gå iland och beundra slottet där Kungafamiljen bor.
Distans: 21 km

Övernattning
Gör en lite längre tur i Mälaren med övernattning. Det finns flera öar och platser som är lämpliga att övernatta på bl a Krankholmen, Storholmen, Kärsön, Lovön. Vill du kombinera paddling med klättring så paddlar ni till Gåsberget (2 km norr om Lövsta Strandbad) där det finns utmärkta klättrings- och övernattningsmöjligheter.

| Copyright © 2020, All Rights Reserved, Kajakkompaniet AB |